[contact-form-7 id="78" title="Κλείστε ραντεβού..."]

Κλείστε ραντεβού...

...

Τηλέφωνο:
6947 834889

Email:
sophiek84@hotmail.com

Συχνές Ερωτήσεις

Ποτε πρεπει να επισκεφτω ψυχολογο ;

Υπάρχουν περίοδοι που νιώθουμε ψυχικά ευάλωτοι, ένα αδιέξοδο να κατακλύζει τις σκέψεις μας και την αίσθηση ότι κανείς δεν μας καταλαβαίνει. Στιγμές που δυσκολευόμαστε να πάρουμε κάποιες αποφάσεις. Γεγονότα που προκύπτουν και δεν ξέρουμε πώς να τα διαχειριστούμε. Ανεργία, διάγνωση κάποιας νόσου, απώλεια αγαπημένου προσώπου, δυσκολίες στις διαπροσωπικές σχέσεις, στην επικοινωνία με το παιδί μου, με τους συναδέλφους στη δουλειά και τόσα άλλα. Πώς τα διαχειρίζομαι όλα αυτά; Επιτρέπω στον εαυτό μου να κλειστεί στο καβούκι του και να το βιώσει μόνος του ή επιλέγω να εκφράσω αυτά που νιώθω και σκέφτομαι και να νιώσω ότι κάποιος άλλος μπορεί να με ακούσει και να με νιώσει;

Πως να διαλεξω ψυχολογο ;

Πολλές φορές νιώθει κάποιος την ανάγκη να μιλήσει με ψυχολόγο όμως δεν γνωρίζει σε ποιον να απευθυνθεί. Μπορεί να ρωτήσει κάποιο φίλο ή συγγενή που έχει απευθυνθεί σε ψυχολόγο στο παρελθόν και να μοιραστεί την εμπειρία του ή ακόμη και να ψάξει στο διαδίκτυο διαβάζοντας βιογραφικά,  θεραπευτικές μεθόδους που υπάρχουν, άρθρα που έχουν γραφτεί. Η πιο σημαντική άποψη όμως είναι του καθενός  με το να δοκιμάσει ένα πρώτο ραντεβού με τον ειδικό ψυχικής υγείας και να δει πώς  θα νιώσει στην επαφή μαζί του, με τον τρόπο δουλειάς του, με τη θεραπευτική μέθοδο που ακολουθεί.

Σε τι διαφερει ο ψυχολογος απο τον ψυχιατρο ;

Η βασική διαφορά ανάμεσα σε αυτές τις δύο ειδικότητες είναι ότι ο ψυχίατρος έχει τη δυνατότητα να συνταγογραφήσει φαρμακευτική αγωγή ενώ ο ψυχολόγος όχι. Όσον αφορά την ψυχοθεραπεία όποιος έχει κάνει την εκπαίδευση που απαιτείται είναι ικανός να την ασκήσει.

Ποσο καιρο διαρκει η ψυχοθεραπεια ;

Δεν υπάρχει περιορισμός συνεδριών, η διάρκεια εξαρτάται από την ανάγκη του ατόμου που ζητάει βοήθεια. Η στιγμή που ολοκληρώνεται η θεραπευτική διαδικασία είναι η στιγμή που νιώθει ο θεραπευόμενος ότι διαχειρίζεται επαρκώς αυτά που τον δυσκολεύουν και νιώθει καλά με τον εαυτό του. Είναι σημαντική βέβαια και η άποψη του ψυχολόγου για την εξέλιξη του θεραπευόμενου.