[contact-form-7 id="78" title="Κλείστε ραντεβού..."]

Κλείστε ραντεβού...

...

Τηλέφωνο:
6947 834889

Email:
sophiek84@hotmail.com

3 years ago · ·

Ο γιος του συντρόφου μου δεν θέλει να πηγαίνει στη μητέρα του

Ο σύντροφός μου έχει ένα παιδί 13 ετών από τον πρώτο του γάμο. Το παιδί το έχει εκείνος και η μητέρα του παιδιού έχει ξαναπαντρευτεί. Όμως το παιδί δεν θέλει να πηγαίνει στη μητέρα του διότι όπως λέει τον βάζει να φυλάει τα ετεροθαλή αδέρφια του, δηλαδή τα παιδιά που έκανε η μητέρα του με το δεύτερο σύζυγο και ότι στο σπίτι της έχει φασαρία. Επίσης δεν μιλάει καθόλου με τον πατριό του και παίζει όλη μέρα παιχνίδια στον υπολογιστή.
Μας έχει επίσης προβληματίσει που δεν έχει έναν σταθερό φίλο. Όποιο παιδάκι μας γνωρίζει… μετά ξαφνικά σταματά την παρέα.

Η μητέρα του παιδιού μετά το χωρισμό της με τον σύντροφό μου έκανε σχέσεις, τις οποίες γρήγορα τις δεχόταν σπίτι και συγκατοικούσαν… με το παιδάκι μέσα. Ίσως το παιδί να έχει και κάποια πικρία… Δεν ανοίγεται εύκολα… Τα τελευταία δύο χρόνια το έχει ο πατέρας… Όταν λοιπόν το παιδί αρνείται πεισματικά να πάει στη μητέρα, εκεί τι κάνει ο πατέρας… Ακούει το παιδί; Δεν πρέπει να συμβουλευτεί έναν παιδοψυχολόγο;

3 years ago · ·

Το αγόρι μου είναι εθισμένο με το κινητό του και τα like άλλων γυναικών. Τι να κάνω για να αλλάξει τη συνήθεια αυτή;

Καλησπέρα σας. Eίμαι 41 χρονών. Έχω μια σχέση 3 μηνών.. με τον φίλο μου τα πάμε γενικά καλά απλά έχω το πρόβλημα που είναι εθισμένος με το κινητό του … δε μου αρέσει καθόλου αυτό. Έχει γενικά πολλές φίλες στο φβ που δεν γνωρίζει. Του αρέσει να ανεβάζει κάτι και να βλέπει τα like αυτών. Έχουμε μαλώσει αρκετές φορές. Και συνήθως μόνο γι αυτό μαλώνουμε. Πως να τον κάνω να αλλάξει αυτήν την συνήθεια. Ευχαριστώ πολύ.

4 years ago · ·

Για το καλό μου….

Από σήμερα στερούμαι ελευθεριών.. πρέπει να με « προστατέψω». Πρέπει να μηδενίσω την από κοντά επαφή με τους αγαπημένους μου ανθρώπους.

Πολλά συναισθήματα αναδύονται μέσα μου…θυμός, θλίψη.

Δε μου επιτρέπεται να βγω μετά τις 9:00, να βγω χωρίς να ενημερώσω. Μπαίνω σε ρόλους παιδιού και αναβιώνω ίσως συναισθήματα εφηβείας. Πως ένιωθα όταν μου έλεγαν οι γονείς μου την τάδε ώρα πρέπει να έχεις επιστρέψει σπίτι..περιορισμένη, αναγκασμένη να υπακούσω, στέρηση της ελευθερίας μου…τώρα γονείς μου είναι το κράτος…Υπάρχουν γονείς όπως και κράτη αυταρχικά, ανεκτικά-αδιάφορα και δημοκρατικά. Βέβαια ενώ τους φυσικούς γονείς δεν τους επιλέξαμε ως παιδιά, το κράτος το έχουμε επιλέξει εμείς.

Παρόλα αυτά βιώνουμε παρόμοια συναισθήματα με την εφηβική περίοδο. Το θέμα όμως δεν είναι να κατηγορήσω τους γονείς μου ή το κράτος. Το θέμα είναι τι μπορώ να κάνω για μένα αυτή τη στιγμή δεδομένων των συνθηκών. Μπορώ να μου επιτρέψω να νιώθω ότι νιώθω, μπορώ να το εκφράσω σε όποιον νιώθω κοντά μου ψυχικά. Μπορώ επομένως να θυμώσω, να απογοητευτώ, να κλάψω. Μπορώ όμως και να με φροντίσω και αυτό μπορώ να το κάνω μόνο εγώ…ίσως όχι με κάποιους από τους τρόπους που το έκανα χθες…να πιω έναν καφέ με φίλους, να γευματίσω σε μία ταβέρνα και να ψωνίσω καινούρια ρούχα. Ίσως χρειάζεται να ανακαλύψω πιο ουσιαστικούς και εσωτερικούς τρόπους φροντίδας μου. Δύο μέρες τώρα κίνηση στους δρόμους, ουρές στα μαγαζιά…να προλάβω να ψωνίσω…η τάση του ανθρώπου όταν έρχεται το τέλος να τρέχω να προλάβω…Ας μάθω να ζω πριν έρθει το τέλος.

Και επανέρχομαι ίσως δε μπορώ να βγω στις 10:00 να δω ένα φίλο, όμως μπορώ να εκμεταλλευτώ την τεχνολογία και να τον φέρω έστω μεσα από μια οθόνη κοντά μου. Μπορώ επίσης να έρθω πιο κοντά με μένα, να ανακαλύψω κάτι καινούργιο για τον εαυτό μου, να σκεφτώ πως έχω διαμορφώσει τη ζωή μου, τι μου αρέσει και τι όχι, τί θα ήθελα να αλλάξω και ίσως να βάλω μια νέα δραστηριότητα στη ζωή μου. Είχα στην καθημερινότητα έστω λίγα λεπτά για μένα στις “κανονικές” προηγούμενες συνθήκες;; Τώρα υπάρχει ελεύθερος χρόνος και αναρωτιέμαι τι μπορώ να κάνω. Μπορώ να μαγειρέψω, να πλέξω, να φτιάξω ένα παζλ, να διαβάσω ένα βιβλίο, να δω μια ταινία, να ζωγραφίσω, να παίξω επιτραπέζιο. Όλοι μας έχουμε ενδιαφέροντα που μπορούμε να ανακαλύψουμε..όπως ένα παιδί που ότι κι αν συμβαίνει δε σταματάει να παίζει..δε σταματάει να ζει και να βρίσκει τρόπο να απολαμβανει. Δε λέω να μην έχουμε τις σκέψεις του ενήλικα μέσα μας την αγωνία του τι συμβαίνει στην κοινωνία κ πως θα εξελιχθεί η κατάσταση που ζούμε…λέω να μην ξεχάσω το παιδί που έχω μέσα μου τη δημιουργικότητα κ τον αυθορμητισμό μου και αυτά κανένας γονιός κ κανένα κράτος δε μπορεί να μου τα στερήσει…

4 years ago · ·

Εφηβεία

πόσο έτοιμοι είμαστε να ακούσουμε τις αλήθειες του εφήβου;; ο έφηβος έχει την καθαρή ματιά να βλέπει ακριβώς τις σχέσεις που υπάρχουν στην οικογένεια, τον τρόπο που αλληλεπιδρούν τα μέλη μεταξύ τους. Έχει επίσης τη διάθεση για βελτίωση των δυσλειτουργικών σχέσεων, την όρεξη να πάρει τη ζωή στα χέρια του και να εξελιχθεί τόσο ο ίδιος όσο και να βοηθήσει σε αυτό τους γονείς του. Είμαστε όμως εμείς οι “μεγάλοι” έτοιμοι να αντικρίσουμε την αλήθεια; Αντέχουμε να δουλέψουμε ουσιαστικά με τον εαυτό μας και να κάνουμε το επόμενο βήμα; Θα ήταν ωφέλιμο ως “μεγάλοι” να αφήσουμε τις άμυνες μας στην άκρη, να αφουγκραστούμε τα μηνύματα του εφήβου και να του δώσουμε εμείς παραδείγματα αυτοβελτίωσης. Αυτό ίσως είναι το καλύτερο δώρο που μπορούμε να προσφέρουμε στο παιδί μας.

4 years ago · ·

«Μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς»


Το ακούμε πλέον καθημερινά. Λέξεις λίγες που όμως έχουν μεγάλη βαρύτητα. Πόσα συναισθήματα έχουμε βιώσει και ακόμη βιώνουμε όλο αυτό το διάστημα. Μένουμε σπίτι, όμως πόσο ασφαλείς νιώθουμε;; πόσο ψυχικά υγιείς νιώθουμε;;; πόση δύναμη, υπομονή έχει ο καθένας μας μέσα του να αντέχει αυτή τη συνθήκη; Ίσως γιατί είναι στη φύση μας να κοιτάμε μπροστά και να ελπίζουμε. Ίσως γιατί ο καθένας μας έχει όνειρα που θέλει να υλοποιήσει. Ίσως να μη χρειάζονται και εξηγήσεις. Αρκεί να πιστεύουμε στη ζωή, στη δύναμη της ζωής, στη δύναμη που έχουμε όλοι μέσα μας. Ας συνεχίσουμε να ελπίζουμε, να αγαπάμε, να πιστεύουμε. Ας κρατήσουμε την ψυχή μας ζωντανή.

Η καρδιά ενώνει ό,τι ο νους χωρίζει

6 years ago · ·

Η καρδιά ενώνει ό,τι ο νους χωρίζει

Τι να εννοούσε άραγε ο Καζαντζάκης…. Μπορώ να μοιραστώ τις δικές μου σκέψεις διαβάζοντας αυτή τη φράση..
Συνειδητοποιώ πόσα πράγματα χάνουμε επειδή ο νους τα χωρίζει….. χάνουμε την ευκαιρία να βιώσουμε συναισθήματα, να ζήσουμε εμπειρίες, χάνουμε την ουσιαστική επαφή με ανθρώπους, χάνουμε την ίδια τη ζωή.
Ποιος ο λόγος λοιπόν που επιτρέπουμε στο μυαλό να παρεμβαίνει όταν η καρδιά θέλει να μιλήσει;;

Βιωματική συνάντηση ψυχοδράματος

6 years ago · ·

Βιωματική συνάντηση ψυχοδράματος

Αυτοτελή βιωματική συνάντηση γνωριμίας με το ψυχόδραμα

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018
11:00-14:00

Το καλοκαίρι έδωσε τη θέση του στο φθινόπωρο, η αναζήτηση της ψυχικής ηρεμίας όμως δε σταματάει στις διακοπές. Στόχος μας είναι η καθημερινότητα να γίνεται πιο όμορφη και να αναπτύσσουμε νέα κομμάτια του εαυτού μας. Μέσα από τη ψυχοδραματική συνάντηση λοιπόν προσπαθούμε να έρθουμε σε επαφή με τη ψυχή μας και να απομακρύνουμε άμυνες, σκέψεις που εμποδίζουν την επίτευξη της αυτοπραγμάτωσης.

Απευθύνεται σε όσους θέλουν:
-να γνωρίσουν τη μέθοδο του ψυχοδράματος
-να έρθουν σε επαφή με μία ομαδική μέθοδο ψυχοθεραπείας
-μέσω της αλληλεπίδρασης με τα υπόλοιπα μέλη να γνωρίσουν περισσότερο τον εαυτό τους

Συντονίστρια: Σοφία Κουφοπούλου, ψυχολόγος,ψυχοδραματίστρια
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

Τόπος διεξαγωγής: Δράση Ψυχής, Κρίσσης 17, Κυψέλη
Επικοινωνία: 6947834889, sophiek84@hotmail.com
Κόστος: 30€

Ιδανικός σύντροφος: Τι ψάχνουν οι γυναίκες στους άντρες;

6 years ago · ·

Ιδανικός σύντροφος: Τι ψάχνουν οι γυναίκες στους άντρες;

Ο ρόλος της γυναίκας έχει αλλάξει με την πάροδο των χρόνων. Στη σύγχρονη κοινωνία δεν αρκεί να είναι σύζυγος, νοικοκυρά, µητέρα και εργαζόμενη, αλλά πρέπει σε αυτούς τους ρόλους να ανταποκρίνεται τέλεια. Αυτό σημαίνει να είναι μία γυναίκα «τέλεια» στην εξωτερική εμφάνιση, στη μόρφωση, στις επαγγελματικές ικανότητες και στη συντροφικότητα. Επομένως αυξάνονται αντίστοιχα και οι προσδοκίες της από τον άντρα.

Ομάδα Γονέων με παιδιά σχολικής και εφηβικής ηλικίας

6 years ago · ·

Ομάδα Γονέων με παιδιά σχολικής και εφηβικής ηλικίας

Ομάδα γονέων που έχουν παιδιά σχολικής και εφηβικής ηλικίας

Κυριακή 25 Μαρτίου
18:30 – 20:00

Η ομάδα προσφέρει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ενημερωθούν πάνω στους τομείς ανάπτυξης του παιδιού, να μοιραστούν τους προβληματισμούς τους, τα θέματα που τους απασχολούν στη σχέση με τα παιδιά τους και να επωφεληθούν της ανταλλαγής απόψεων με άλλους γονείς. Ακόμη, οι γονείς συνειδητοποιούν ότι για την κάθε δυσκολία υπάρχουν πολλοί εναλλακτικοί τρόποι αντιμετώπισης και ο κάθε γονέας έχει το δικαίωμα να επιλέξει αυτόν που του ταιριάζει περισσότερο.

Η θεματολογία των συναντήσεων προσδιορίζεται από τους γονείς σύμφωνα με τις ερωτήσεις και τις ανάγκες τους.

Συντονίστρια: Σοφία Κουφοπούλου

Έναρξη: Κυριακή 25 Μαρτίου 18:30-20:00
Διάρκεια: Μάρτιος-Ιούνιος, 1φορά / μήνα

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6947834889 Σοφία Κουφοπούλου
6972204864 – 2285024002 Πόπη Κουφοπούλου.
Τοποθεσία: Κέντρο Μελέτης-Διαβάζουμε Μαζί, Χώρα- Νάξος
Email: sophiek84@hotmail.com / Site: http://drasipsyhis.gr/

Βιωματικό εργαστήρι αυτογνωσίας

6 years ago · ·

Βιωματικό εργαστήρι αυτογνωσίας

Βιωματικό εργαστήρι αυτογνωσίας με τη μέθοδο του ψυχοδράματος

Σάββατο 14 Απριλίου 2018
18:00 – 21:00

Το ψυχόδραμα αποτελεί μία ομαδική μέθοδο ανάπτυξης της προσωπικότητας. Τα μέλη της ομάδας αλληλεπιδρούν μεταξύ τους στο εδώ και τώρα με στόχο να συνειδητοποιήσουν τον τρόπο που λειτουργούν και να αναπτύξουν νέους πιο κατάλληλους τρόπους επικοινωνίας με τον εαυτό τους και τους άλλους. Παράλληλα το κλίμα αποδοχής που αναπτύσσεται στην ομάδα ωθεί στον αυθορμητισμό και το μοίρασμα.

Απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να έρθουν σε επαφή με τον εαυτό τους, να γνωρίσουν ακόμη περισσότερο πλευρές του εαυτού τους και να αποδεχτούν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους.

Συντονίστρια: Σοφία Κουφοπούλου, ψυχολόγος, ψυχοδραματίστρια
Τόπος διεξαγωγής: Δράση Ψυχής, Κρίσσης 17, Κυψέλη
Επικοινωνία: 6947834889
Κόστος: 25 €