[contact-form-7 id="78" title="Κλείστε ραντεβού..."]

Κλείστε ραντεβού...

...

Τηλέφωνο:
6947 834889

Email:
sophiek84@hotmail.com

Ομάδες Σχολών Γονέων

  • Σχολή Γονέων για παιδιά βρεφικής και νηπιακής ηλικίας
  • Σχολή Γονέων για παιδιά σχολικής ηλικίας
  • Σχολή Γονέων για παιδιά εφηβικής ηλικίας

 

Με το συντονισμό ψυχολόγου, η ομάδα σχολής γονέων προσφέρει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ενημερωθούν πάνω στους τομείς ανάπτυξης του παιδιού, να μοιραστούν τους προβληματισμούς τους, τα θέματα που τους απασχολούν στη σχέση με τα παιδιά τους και να επωφεληθούν της ανταλλαγής απόψεων με άλλους γονείς.

Η θεματολογία έχει ως στόχο να κατανοηθούν τα στάδια ανάπτυξης του παιδιού ώστε να προαχθεί η ψυχική υγεία τόσο των γονέων όσο και των παιδιών, να βελτιωθεί η μεταξύ τους επικοινωνία και να υπάρξει ουσιαστική σχέση μεταξύ τους. Έτσι προλαμβάνονται και τυχόν μελλοντικά προβλήματα. Επομένως η σχολή γονέων έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα.

Η Σχολή Γονέων διαρκεί από τον Οκτώβριο έως τον Ιούνιο με συχνότητα δύο φορές το μήνα και διάρκεια μιάμιση ώρα η συνάντηση.

Η Σχολή Γονέων για παιδιά βρεφικής και νηπιακής ηλικίας αποτελεί μία ομάδα γονέων που έχουν παιδιά ηλικίας από 0 έως 5 χρονών.

Μερικά από τα θέματα που συζητιούνται είναι ο μητρικός θηλασμός, διαταραχές στον ύπνο, φοβίες, η εκπαίδευση της τουαλέτας, τα όρια, η ζήλια μεταξύ αδερφών, η προσαρμογή στο νήπιο- τα οποία προσδιορίζονται από τις ιδιαίτερες ανάγκες των γονιών της κάθε ομάδας.

Η Σχολή Γονέων για παιδιά σχολικής ηλικίας αποτελεί μία ομάδα γονέων που έχουν παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 χρονών.

Μερικά από τα θέματα που αναπτύσσονται στις συναντήσεις είναι: η προσαρμογή στο σχολικό περιβάλλον, η διαχείριση του ελεύθερου χρόνου, τα όρια στη συμπεριφορά του παιδιού, η ζήλεια, οι τρόποι ενίσχυσης της αυτοεκτίμησης – συναισθηματική νοημοσύνη καθώς και θέματα που απασχολούν την εκάστοτε ομάδα.

Η Σχολή Γονέων για παιδιά εφηβικής ηλικίας αποτελεί μία ομάδα γονέων που έχουν παιδιά ηλικίας από 13 έως 18 χρονών.

Μερικά από τα θέματα που αναπτύσσονται στις συναντήσεις είναι: οι σχέσεις με γονείς, αδέρφια, συνομηλίκους, ο επαγγελματικός προσανατολισμός, οι συμπεριφορές υψηλού κινδύνου όπως η χρήση ουσιών, το κάπνισμα, η κατάχρηση διαδικτύου καθώς και θέματα που απασχολούν την εκάστοτε ομάδα.